Wat kun je koken met de bladeren van de Pepermunt plant?

De pepermunt plant is ongelooflijk populair in Nederland en andere landen. Dit is niet voor niets want door de frisse smaak van de bladeren, zijn ze heerlijk om te eten. Zo wordt de pepermunt smaak bijvoorbeeld gebruikt in tandpasta’s en de populaire Snus artikelen. Ben jij benieuwd bij welke gerechten de pepermunt bladeren het lekkerst zijn? Lees dan snel verder.

Geroosterde kip

Kip is één van de meest veelzijdige soorten vlees, en kan op veel verschillende manieren worden bereid. De meeste mensen kiezen voor een hartige saus, zoals pindasaus bij kipgerechten. Maar wist je dat een frisse saus ook heel lekker kan zijn? Voor een fris gerecht, rooster je de kip en voeg je vervolgens een citroensaus toe. Hak de pepermunt bladeren in kleine stukjes en voeg deze toe aan de citroensaus. Ben je niet bang voor een heftige pepermunt smaak, zoals je die bijvoorbeeld proeft in de extra strong mint Snus? Voeg dan lekker veel bladeren toe aan het gerecht.

Pastasalade

Pastasalades zijn zonder twijfel één van de lekkerste salades om te eten én om te koken. Je kunt er namelijk aan toevoegen wat je zelf lekker vind. Ben je op zoek naar een lekkere frisse pastasalade? Dan is dit recept misschien iets voor jou. Kook de pasta, en voeg vervolgens je eigen groenten toe aan het gerecht. Om het geheel lekker fris te maken, voeg je limoensap toe aan de salade. Hak de pepermunt blaadjes in kleine stukjes en strooi deze over de salade. Om de salade compleet te maken, voeg je nog een paar stukjes feta kaas toe. Heerlijk voor de snelle lunch of de warme zomeravonden.

VS: cuisine

rachele